Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en u relevante advertenties te kunnen tonen.

close

Pelletketels

Pelletketel | Duurzaam verwarmen | Coolewarmte.nl

Pelletketel kopen? Bij Coolewarmte.nl vindt u een ruim aanbod kwaliteits pelletketels van het merk Valher.  

Lees meer »

 

Pelletketels van Coolewarmte.nl

Een pelletketel lijkt enigszins op een pelletkachel, maar kan in werking beter vergeleken worden met een cv-ketel. Alleen plaatst u deze ketel niet in de woonkamer, maar in een aparte stookruimte. Daarnaast is het mogelijk om met deze ketel uw huidige cv-ketel te vervangen. U stookt uw huis dan warm met duurzame pelletkorrels in plaats van met gas. Een mooie stap dus om uw gasgebruik te verminderen of zelfs helemaal van het gas af te gaan.

Pelletketel kosten

De subsidie op een pelletketels is helaas na 2019 komen te vervallen. De prijs van de aanschaf is daardoor wel hoger dan voorheen. Toch zult u door het kopen van een pelletketel uiteindelijk kosten gaan besparen. Hoeveel u uiteindelijk gaat besparen op uw stookkosten, hangt af van uw huidige systeem en het verbruik daarvan.

De kosten voor het installeren liggen hoger dan bij een pelletkachel, maar een pelletketel is natuurlijk ook een grotere installatie voor het hele huis. Daarnaast heeft deze ketel ook een rookgasafvoer nodig. Bij Kachelmaterialenshop.nl kunt u kwalitatief goed rookkanalen bestellen voor een scherpe prijs.

Pelletketel toepassing

De pelletketel is zeer geschikt voor plaatsing in nieuwbouwhuizen zonder gasaansluiting. Om de levensduur te verlengen, wordt de pelletketel meestal gecombineerd met een buffervat. Op deze manier wordt er meer warm water opgeslagen en hoeft de ketel minder vaak te starten en stoppen.

Wilt u uw huis nog duurzamer verwarmen? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om een pelletketel te combineren met zonnecollectoren. Deze ketel kan zowel in een woonomgeving als ook in een bedrijf geplaatst worden.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste pelletketel?

Advies nodig bij toepassing van een pelletketel in een grotere ruimte? Neem gerust contact op, we denken graag met u mee.

Kachelmaterialenshop wordt beoordeeld met een 4.4 / 5 van 820 beoordelingen.