Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en u relevante advertenties te kunnen tonen.

close

Split unit airco's

Split airo kopen? Een split airco bestaat uit een binnenunit en een buitenunit; het airconditioningsysteem is gesplitst in twee verschillende onderdelen.

Lees meer »

Split airco

Als het buiten warm is, houden we het binnen graag koel. Overweegt u om een split airco te kopen? Bij Coolewarmte vindt u voordelige systemen voor airconditioning.

Split airco voordelen

Een split airco bestaat uit een binnenunit en een buitenunit; het airconditioningsysteem is gesplitst in twee verschillende onderdelen. Dat bespaart u in de eerste plaats lawaai. Het onderdeel dat het meeste geluid maakt, zit namelijk in de buitenunit. Een ander belangrijk voordeel van dit ontwerp is dat de airco in huis weinig ruimte hoeft in te nemen. Wat overblijft kan een relatief kleine box tegen de muur of aan het plafond zijn. U kunt er ook voor kiezen om meerdere binnenunits in verschillende kamers te plaatsen en die te combineren met één buitenunit. Zo kunt u ook met een split airco tegelijk de slaapkamer en de woonkamer koelen.

Verder is het rendement van een split airco over het algemeen een stuk hoger dan dat van een mobiele airco. De bijkomende mogelijkheid om te verwarmen is een groot pluspunt. Hierdoor kan de split airco zelfs als energiezuinige vervanging van verwarming met de cv-ketel dienen. De optie om te verwarmen is ook ideaal voor in een camper of caravan.

Split airco nadelen

In tegenstelling tot de mobiele airco is bij een split airco installatie nodig. De twee units dienen aan elkaar gekoppeld te worden en de airconditioning moet vaak opgehangen worden. Daarnaast is het goed om hierbij te bedenken waar u de buitenunit kunt plaatsen. Het is geen mooi apparaat om in het zicht te hebben. Ook de prijs wordt als nadeel van de split airco ervaren.

Toepassing split airco

U kiest voor een split airco als u een solide airconditioningsysteem geïnstalleerd wilt hebben. De split airco heeft een vaste plek in huis en een buitenunit. De kleinere split airco’s kunnen ook goed in een caravan of camper geïnstalleerd worden.
Een split airco verkoelt, onttrekt vocht aan de lucht, ventileert en kan ook verwarmen. Met hetzelfde systeem koelt u dan uw huis in de zomer en verwarmt u het in de winter!

Split airco kopen bij Coolewarmte.nl

Heeft u vragen of wilt u advies van onze experts? Wij helpen u graag met het vinden van de airco die het beste aansluit bij uw wensen. Neem gerust contact met ons op zodat we u verder kunnen helpen.

Kachelmaterialenshop wordt beoordeeld met een 4.4 / 5 van 820 beoordelingen.