Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en u relevante advertenties te kunnen tonen.

close

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming | Coolewarmte.nl

Uw elektrische vloerverwarming bestelt u voordelig en snel online bij Coolewarmte. Heeft u vragen of heeft u advies nodig? Neem gerust contact met ons op.

Lees meer »

 

Elektrische vloerverwarming

Met traditionele vloerverwarming stookt u op gas. Het systeem is dan aangesloten op de centrale verwarming. Elektrische vloerverwarming produceert echter zelfstandig warmte op basis van stroom. Het is daarom een goed alternatief om het huis te verwarmen zonder daarvoor gas te gebruiken. Deze manier van verwarmen heeft voor- en nadelen. Bij Coolewarmte laten we zien waaraan u moet denken als u overweegt om elektrische vloerverwarming te kopen.

Voordelen

Het grootste voordeel van elektrische vloerverwarming is dat het relatief eenvoudig aan te leggen is. Elektrische vloerverwarming moet u alleen aansluiten op het elektriciteitsnetwerk. Wie een beetje handig is, kan de matten van de vloerverwarming zelf plaatsen. Bijkomend voordeel daarvan is weer dat u de kosten van het aanleggen bespaart. Elektrische vloerverwarming is sowieso goedkoper in de aanschaf en installatie. Een ander voordeel is dat de warmte van elektrische vloerverwarming sneller voelbaar is. De elementen worden direct door stroom opgewarmd.

Nadelen

Er zijn ook nadelen aan elektrische vloerverwarming, daar zijn we eerlijk over. Het bekendste nadeel zijn de hoge kosten. De elektrische verwarming zorgt voor veel verbruik van energie, en dus voor een hoge energierekening. Het meest ideaal is deze verwarming daarom in combinatie met zonnepanelen. Dat is ook de enige manier waarop elektrische vloerverwarming echt ecologisch beter is. Daarbij is de zogeheten bufferwerking bij elektrische vloerverwarming minder. Doordat de vloer direct op de matten geplaatst kan worden, wordt de warmte minder gelijkmatig vrijgegeven dan bij een vloerverwarming op cv.

Elektrische vloerverwarming aanleggen

Zoals gezegd is het aanleggen en aansluiten van elektrische vloerverwarming relatief eenvoudig. De vloerverwarming is verwerkt in dunne matten. Deze kunnen over een oude vloer heen gelegd worden en vervolgens kunt u de nieuwe vloer er bovenop plaatsen. Tegels zijn daarvoor het beste, omdat die de warmte het best geleiden. Vaak wordt gekozen voor elektrische vloerverwarming in de badkamer. Begrijpelijk, want het is heerlijk om na een warm bad of warme douche op warme tegels te stappen. Wij verkopen ook elektrische vloerverwarming die toepasbaar is bij parket of laminaat. Voor een optimaal resultaat sluit u de vloerverwarming aan op een thermostaat met vloersensor.

Elektrische vloerverwarming kopen

Uw elektrische vloerverwarming bestelt u voordelig en snel online bij Coolewarmte.nl! Heeft u vragen of heeft u advies nodig? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met u mee.

Kachelmaterialenshop wordt beoordeeld met een 4.4 / 5 van 820 beoordelingen.