Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en u relevante advertenties te kunnen tonen.

close

Expansievaten

Expansievat nodig? | Coolewarmte.nl

Een expansievat is onmisbaar in uw installatie, of het nu een zonneboiler systeem is of houtkachel op cv. Hiermee vangt u de expansie van warm water op.

Lees meer »

Expansievat aanschaffen

Functie expansievat

Een expansievat is onmisbaar in uw installatie, of het nu een zonneboiler systeem is of houtkachel op cv. Met een expansievat vangt u de expansie (uitzetting) van warm water op. Wanneer water opwarmt, zet het namelijk uit en neemt de druk in waterleidingen toe. De functie van een expansievat is om deze drukveranderingen op te vangen.

Wat heb ik nodig?

Bij de keuze voor het juiste expansievat moet u rekening houden met 10 tot 15% van het totaal aantal liters water in het systeem. Bij een zonneboilersysteem heeft u een Solar expansievat nodig. Dit zijn speciale vaten voor een met vloeistof gevuld systeem.

Expansievat kopen bij Coolewarmte.nl

Uw expansievat bestelt u snel en eenvoudig online bij Coolewarmte.nl. Heeft u vragen of wilt u advies van onze experts? Wij helpen u graag met het vinden van het expansievat dat het beste past bij uw installatie. Neem gerust contact met ons op zodat we u verder kunnen helpen.

Kachelmaterialenshop wordt beoordeeld met een 4.4 / 5 van 820 beoordelingen.